COLÒMBIA

RECEPTA: TAMAL AMB XOCOLATA
(COLÒMBIA)

*Es un menjar típic de Colòmbia ( Amèrica del sud) i es menja per diferents festes.

INGREDIENTS:

*14 Fulles grans seques de blat de moro
*2 llaunes de NESTLE de mitjana crema
*1/4 tassa de llet condensada ensucrada (La lechera de NESTLÉ)
*1/2 culleradetes de canella mòlta
*3 tauletes de xocolata Mexicana “abuelita de Nestlé”
*1/2 tassa de mantega suavitzada a temperatura ambient
*3/4tasses de massa de farina
*2 culleradetes en pols per enfornar
*1/4 tasses dec llet tèbia.

PREPARACIÓ:

*Remulla les fulles en aigua tèbia almenys 1 hora o fins que es suavitzin i sigui fàcil doblegar, combina 1 llauna de mitjana crema la llet condensada ensucrada i la canyella en un bol petit i refrigera-la.
Posa la xocolata àvia i la llauna restant de mitjana crema en una olla mitjana i escalfa’l a foc mitjà barrejat freqüentment durant 5 minuts o fis que estigui completament fos i suau. Retira del foc i reserva a part.
Bat la mantega en un bol gran fins que estigui cremosa barreja la massa farina , la pols per coure i la sal en un bol mitja alternadament afegeix la barreja de farina, la llet i la barreja de xocolata Àvia a la mantega ,barrejant bé els ingredients després de cada adició fins donar-li una consistència de massa espessa afegeix unes cullerades de llet i barreja bé.
Unta ¼ tassa de massa , sobre el centre de la part inferior i amplia d’un full de blat de moro.


DAFNE DÍAZ 


BANDEJA PAISA


País: Colòmbia

- 3 Tasses de fesols vermells
-2 Cullerades d'oli
-2 quilos de carn picada
-1 tassa de guisat
-2 quilos de porc
-1  o 2 ous
-1 o 2 xoriços
-3 Alvocats
-1 quilo d`arròs
-2 o 3 plàtans dolços
-4 Cebes
-4 tomàquets
-Oli al gust
-3 Tasses de farina de de blat de moro pre-cuita blanca o groga
-2 tasses de aigua tèbia
-Sal al gust

PREPARACIÓ:

-Remullar els fesols en aigua fins a cobrir-los la nit  anterior a la preparació cuinar-los amb la mateixa aigua amb la meitat d`oli quan estiguin tous afegeix-li la sal.
- Mentrestant,  fregeix la carn picada amb oli a foc mig alt,  afegeix el guisat i remeneu bé. Fregeix el porc fins que quedi torrat o al punt que vulguis.
-Quan els fesols estiguin tous afegeix el guisat  restant i cuina entre 5 i 10 minuts addicionals per donar-li espessor. Després, en un paella, fica l’oli  per fregir els plàtans dolços o els patacons i els ous fregits .  
 

AINARA OSPINA

Comentaris