ROMANIA


Ciorba de perisoare



Ingredientes:


1 kg de carne picada (mezcla de cerdo y ternera). 

2 huevos. 
1/2 perejil picado. 
50 gr de arroz. 
Sal. 
1 cebolla ajustarse al tamaño de la pimienta. 



Para la sopa: 

1 zanahoria.
1 apio. 
1 chirivía. 
1 cebolla. 
1 puede de tomates picados. 
1 papa mediana. 
Sal. 
Perejil verde. 
2 cucharadas de pasta de tomate. 
1 huevo. 
Según el gusto y preferencia de todos: bors, mermelada de col, vinagre y jugo de limón.

Preparación: 

Limpiamos y lavamos todos los vegetales para la sopa. Las papas se cortan en cubos que coinciden con el tamaño. Las zanahorias, el apio, las cebollas y las pasas se colocan en el vellón de malla grande, pero los cubos también se pueden cortar. Esto depende del gusto de cada uno de nosotros. En una olla más grande colocamos unos 5 litros de agua, las verduras, los tomates cortados en cubitos y dejamos que hierva hasta que las verduras estén casi parcheadas. Mientras tanto, preparar la carne para la perca. En un bol ponemos la carne picada. Agregue el arroz bien cocido, la cebolla limpia y mojada en el avestruz grande, los huevos, el perejil picado, la sal y la pimienta al gusto. Homogeneizamos bien la composición y dejamos de lado durante unos 5 minutos. Con la mano húmeda formamos bolas redondas, que dejamos a un lado hasta que las verduras estén casi cocidas. Cuando las verduras estén casi cocidas, añadir la perca. Vamos a dejarlo en un par de forúnculos hasta que la carne y el arroz estén cocidos. Luego agregue la pasta de tomate y el borsch que hervimos de antemano. Si es necesario, agregue sal al gusto. Paro el fuego y agrego el perejil encima. Opcionalmente, la sopa de carne se puede servir con crema agria y pimiento picante.

                                                                




 Bogdan Cocan

MITITEI o MICI

Els mititei són unes petites salsitxes (d'aquí el nom de mititei o mici: petites) que es prenen a Romania a tota hora en qualsevol lloc. Són delicioses.

INGREDIENTS

- 1 kg carn de vedella picada (pot ser barreja de vedella i porc o de xai i vedella o ...). També hi ha qui recomana afegir 250 gr de mantega de vaca.
- 2 cdas oli d'oliva.
- 1 cda sal.
- 2 cdas aigua.
- 3 grans all picats.
- 1 CdTs comí de prat.
- 1 CdTs pebre vermell picant.
- 1 CdTs pebre vermell dolç.
- 2 CdTs bicarbonat.
- 1/2 CdTs farigola.
- 1/2 CdTs pebre vermell acabat de moldre.

UTENSILIS

- 1 cullera
- 1 bol
- 2 o 3 plats
- 1 tuper


PASSOS

- 1. En un bol es posen tots els ingredients en l'ordre el qual s'han posat a la part de dalt. Es pasten bé amb els dits humitejant. Es nota quan cal mullar les mans perquè la carn es fa més enganxosa. Es necessita mullar les mans perquè la carn no s'assequi. S'ha de pastar la carn durant almenys cinc minuts.

- 2. Un cop pastat tot, es guarda el bol tapat amb un drap o qualsevol altre utensili a la nevera durant tota la nit. Si es tapa amb paper d'alumini cal vigilar que no toqui la carn perquè reacciona amb ella.

- 3 . L'endemà es fan petites salsitxes de la mida d'un dit polze mullant les mans freqüentment, igual que al pastar.    


- 4. També es poden fer en una planxa .




Nuria Lorena Soporan


Sarmale




Sarmale és un plat típic de Romania.




INGREDIENTS PRINCIPALS

 - 750 gr de carn picada (meitat porc meitat vedella).
- 2 cebes.
- 4-5 culleres de tomàquet fregit.
-1 col gran o 2 mitjanes.
-1 llesca de pa.
-100 gr mantega o oli.
-50 gr d'arròs.
- 1 litre d'bors (es pot substituir per 1/2 tassa de suc de llimona).
- 1 cullereta de cimbru (espècie romanesa).
- 1 cullereta d'anet picat.
- 1 cullereta de pebre.
- 100 gr de flamet.

                                                  UTENSILIS:
    
- Un bol gran. 
- Un plat.
- Una olla.

PREPARACIÓ:

1- Tenir les mans netes per poder remenar la massa que farem a continuació.
2- Es barregen tots els ingredients menys la col àgria.
3- Es fan com uns xurros petitets amb la barreja d'ingredients que hem fet abans.
4- Cada xurro s’enrotlla amb una fulla de la col àgria.
5- Es posen en una olla.
6- Damunt de l'olla posem un plat i ho deixem bullir durant 2 hores.
7- Ja està a punt per menjar.

Giulia Flaviana Arva              Lorena Cirjan Sultan



Nucişoare

   PAÍS: Romania

   FESTA: es pot menjar sempre

   INGREDIENTS:

-         ­300  g de farina
-         200  g de margarina
-         100 g de sucre glaç
-         Una mica de sal
-         Vainilla
-         Crema de xocolata

PASSOS:
Ho barregem tot menys la crema de xocolata i el sucre glaç. Una vegada tenim la massa feta l’hem de ficar a un aparell que dona forma de meitats rodones, quan ja tenim les formes les hem de coure. Quan ja estiguin cuites, agafem una meitat, l’omplim i l’ ajuntem amb l’ altra meitat.  I per últim, les banyem en un bol amb sucre glaç.


OPINIÓ:
Jo crec que és una recepta molt bona perquè és fàcil de fer i també el dolç és molt bo.


FONT  D’INFORMACIÓ: La meva àvia ( Anisoara ).

ALEX PREDOIU


Comentaris