COREA
TTEOKBOKKI
El tteokbokki és un aperitiu d'origen coreà molt popular que, generalment, es compra a venedors de carrer o petits restaurants o llocs amb rodes, comunament denominats pojangmachas, que venen begudes i aperitius fins ben entrada la nit.
Originalment el tteokbokki era conegut com tteo jjim i va formar part de la cuina de la cort reial coreana. Aquest platet s'elabora amb carn, verdura i diversos ingredients. Després de la Guerra de Corea, va sorgir una nova versió del tteokbokki, una molt més picant que incloïa una pasta feta amb pastís de peix i pebrot Xile coneguda com gochujang. Si vols saber com fer tteokbokki, segueix llegint!
INGREDIENTS:½ quilo de tteok.( És com una mena de pastisset d'arròs )
2 cullerades de xarop de blat de moro .
1 cullerada de dashida.( És com una mena de pastisset de peix. )
1 tassa i mitja d'aigua.
1 cullerada de gochujang.
2 peces d'odeng.
formatge.
ELABORACIÓ:
1. Col·loca el tteok en un recipient i cobreix-lo amb aigua.
2. Posa la tassa i mitja d'aigua en una paella i quan trenqui bull, afegeix una cullerada de dashida. Remou molt bé.
3. Afegeix una cullerada de gochujang, una pasta picant elaborada amb Xile. Barreja perquè es dissolgui bé i, posteriorment, incorpora el tteok.
4. Afegeix l'odeng fresc i barreja novament perquè tots els ingredients quedin ben impregnats amb la salsa picant.
5. Quan comenci a bullir, tira el xarop de blat de moro i torna a barrejar.
6. Deixa cuinar fins que la salsa espesseixi i serveix. Empolvora amb formatge i porta al microones durant 20-30 segons perquè el Tteokbokki quedi més saborós.
Recorda que el tteok és una mica gomós, de manera que no hauràs de pensar que li falta cocció o que ho has fet malament, atès que aquesta és les característiques de la pasta d'arròs.
Si no ho aconsegueixes al supermercat o a la botiga especialitzada en aliments asiàtics, pots preparar a casa col·locant dues tasses de farina d'arròs en un recipient apte per al microones. Posteriorment, afegeix mitja culleradeta de sal i barreja. Afegeix una tassa d'aigua bullint i remou amb una espàtula fins a formar una pasta.
SOFIA RABTAOUI
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada