ANGLATERRA


Filet a la Wellington

Aquest és un plat típic de la Gran Bretanya, que el solem menjar a casa nostra el dia de Nadal com segon plat.

Ingredients: (per a 6 persones)


1 tall de porc ibèric.

1 placa de massa de pasta de full.
250 gr de bolets.
1 llauna de paté.
Un parell de talls de pernil salat.
1 ou.

Ingredients per a la salsa:

1 pastanaga.
1 ceba.
100 gr de bolets.
Caldo de brou.
1 cullerada de farina.

Elaboració:

1.-  Comencem sellant el tall a la paella a foc fort, posem sal i pebre i deixem a foc fort durant 3 minuts que tregui tota la sang.

2.-  Suquem la pasta de full amb paté.

3.- Fiquem els bolets a la paella amb una mica d'all i oli i pebre. 

4.- Incorporem els bolets a la pasta de full.

5.- Posem el pernil salat, i a sobre el tall de bou sobre els bolets i la pasta de full.

6.- Enrotllem la pasta de full sobre el tall ibèric i el tanquem.

7.- Decorem i pintem amb ou per a que es dori. Ho posem al forn 35 min. a 200 graus.

8.- Per últim, farem la salsa per acompanyar. 
Resultado de imagen de solomillo a la welintongPassarem per la paella els bolets, la ceba i la pastanaga a foc baix. Una vegada que tot estigui dorat afegirem una cullerada de farina i 300 ml de caldo i ho deixarem coure 15 min. a foc lent.

Una vegada tot cuit, ho passarem per la batedora.


FiSh and Chips

El fish and chips és una recepta típica d’Anglaterra.


INGREDIENTS:
225 gr de peix blanc, lluç o bacallà.
225 gr de farina.
Pebre negre.
Sal.
1 llauna de cerveza molt freda.
1 cullerada de llevat.
1 kg. de patates.
Oli de girasol.


COM FER-LA:

1.          Salpebrem el peix.
2.          En un bol posem la farina, el llevat i la cervesa, i batrem.
3.          Calentar l'oli.
4.          Submergim el peix al bol de la pasta preparada.
5.          Fregim el peix durant 4-5 minuts.
6.          Calentar oli i...
7.          Fregim les patates, pelades i tallades a tires, durant 6-7 minuts.


I a punt de menjar, BON PROFIT.


Quim Bonfil Castellà



Comentaris