ANGLATERRA
Filet a la Wellington
Aquest és un plat típic de la Gran Bretanya, que el solem menjar a casa nostra el dia de Nadal com segon plat.
Ingredients: (per a 6 persones)
⦁ 1 tall de porc ibèric.
⦁ 1 placa de massa de pasta de full.
⦁ 250 gr de bolets.
⦁ 1 llauna de paté.
⦁ Un parell de talls de pernil salat.
⦁ 1 ou.
Ingredients per a la salsa:
⦁ 1 pastanaga.
⦁ 1 ceba.
⦁ 100 gr de bolets.
⦁ Caldo de brou.
⦁ 1 cullerada de farina.
Elaboració:
1.- Comencem sellant el tall a la paella a foc fort, posem sal i pebre i deixem a foc fort durant 3 minuts que tregui tota la sang.
2.- Suquem la pasta de full amb paté.
3.- Fiquem els bolets a la paella amb una mica d'all i oli i pebre.
4.- Incorporem els bolets a la pasta de full.
5.- Posem el pernil salat, i a sobre el tall de bou sobre els bolets i la pasta de full.
6.- Enrotllem la pasta de full sobre el tall ibèric i el tanquem.
7.- Decorem i pintem amb ou per a que es dori. Ho posem al forn 35 min. a 200 graus.
8.- Per últim, farem la salsa per acompanyar.
Passarem per la paella els bolets, la ceba i la pastanaga a foc baix. Una vegada que tot estigui dorat afegirem una cullerada de farina i 300 ml de caldo i ho deixarem coure 15 min. a foc lent.
Una vegada tot cuit, ho passarem per la batedora.
FiSh and Chips
El fish and chips és una recepta típica d’Anglaterra.
INGREDIENTS:
225 gr de peix blanc, lluç o bacallà.
225 gr de farina.
Pebre negre.
Sal.
1 llauna de cerveza molt freda.
1 cullerada de llevat.
1 kg. de patates.
Oli de girasol.
COM FER-LA:
1.
Salpebrem el peix.
2.
En un bol posem la farina, el llevat i la cervesa, i batrem.
3.
Calentar l'oli.
4.
Submergim el peix al bol de la pasta preparada.
5.
Fregim el peix durant 4-5 minuts.
6.
Calentar oli i...
7.
Fregim les patates, pelades i tallades a tires,
durant 6-7 minuts.
I
a punt de menjar, BON PROFIT.
Quim Bonfil Castellà
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada