MARROC
Pastela
La pastela és un menjar molt típic del Marroc i que es menja sovint.
Ingredients:
- 1 gallina sencera.
- Caldo de gallina.
- 5 fulles d'herbabona.
- 5 gr de sucre.
- Un bloc de mantega.
- 15 gr d'ametlles torrades.
- 25 cl d'oli.
- 4 ous.
- Safrà.
- 1 ceba.
- 100 gr de curcum.
- 1 paquet de base de pizza fina.
Preparació:
1- Fiquem la gallina a la cassola i fiquem a sobre la ceba, les 5 fulles d'herbabona, el safrà, el curcum i 12 cl d'oli.
2- Ho deixem a la cassola que es vagi bullint i mentrestant trencarem les ametlles amb el sucre i aigua amb vainilla. Agafarem la base de la pizza fina i ficarem la gallina a sobre i la mullarrem amb mantega.
3- Anirrem envoltant la base de pizza al voltant de la gallina farcida, i cada tomb que fem anirem ficant mantega.
Ossama Afalal
POSTRE CHEBAKIA
PAÍS: Marroc
INGREDIENTS:
-400g de farina de blat
-30g d’oli d’oliva
-15g de mantega
-5g de sal
-8 herbes de safrà
-10g d’aigua de tarongina (azahar).
-5g de canyella en pols.
-15g de sucre glaç.
-5g d’anís.
-100g de llavors de sèsam
-1 grapat de ametlles torrades
-5g de llevat en pols
-Oli de gira-sol
- Mel
PREPARACIÓ DE LA RECEPTA
- Barregem els 400 g de farina amb 30 g d’oli d’oliva, 15g de mantega, 5g de sal, 8 herbes de safrà i 10g d’aigua de tarongina, 5g de canyella en pols i 15g de sucre glaç.
- Triturem els 5g d’anís, els 100 g de llavor de sèsam.
- i 1 grapat d’ametlles torrades. Fiquem els ingredients triturats al bol gran.
- Fiquem 5 g de llevat en un rajolí d’aigua calenta i ho fiquem al bol gran. Barregem tots el ingredients fins obtenir una massa uniforme.
- Formem una massa i sobre una superfície de treball i ho estirem. Retallem la massa en rectangles i li fiquem la forma que vols.
- Per últim ho arrebossem amb mel i posem les llavors de sèsam per dalt.
OPINIÓ
A mi m’agrada molt perquè és molt dolç, per la mel. També m’agrada molt perquè li pots donar la forma que vulguis.
MALAK AKKOUH
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada